Echtscheiding; en de kinderen dan?


Op een dag krijg je te horen dat je ouders gaan scheiden.  In Nederland krijgen duizenden kinderen per jaar dit te horen. Soms weet je als kind al dat het niet goed gaat tussen je ouders. Je hebt dit onbewust of bewust al gevoeld of er letterlijk tussen gezeten. Je hele wereld wordt op zijn kop gezet.

Wat gaat er met jou gebeuren, alle veiligheid wordt aan de kant geschoven. Je wordt overspoeld door emoties en gevoelens. Veel vragen komen op je af, ben jij schuldig aan de scheiding, had je het kunnen voorkomen????? Hoe kan ik van mijn beide ouders blijven houden, mag dat wel? Hoe gaat mijn leventje eruit zien, moet ik naar een andere school, verhuizen, nieuwe vrienden en vriendinnen maken? Veel kinderen lopen met deze vragen rond en weten er niet goed raad mee.

Hun ouders zijn druk doende uit elkaar te gaan als partners, druk doende met zichzelf, hun eigen boosheid, verdriet,  soms zelfs gevecht.  Hun eigen verwerking van de scheiding.

Waar blijven de kinderen? Waar is de aandacht die kinderen zo nodig hebben Ouders gaan als partners uit elkaar maar blijven samen ouder van hun kinderen.Voor kinderen is het van belang dat ouders als ouders blijven communiceren ondanks dat zij als partners uit elkaar gaan/zijn.

  • Het is zo belangrijk  dat gevoelens die kinderen hebben rondom de scheiding er mogen zijn!
  • Het is zo belangrijk dat kinderen ervaren dat zij er ook nog bij horen. Dat ze gehoord worden!
  • Het is zo belangrijk dat kinderen op hun eigen niveau betrokken worden bij het scheidingsproces!

Als ouders wil je toch het beste voor je kinderen!

Kinderen en ouders kunnen bij Connect Kindercoaching terecht voor begeleiding tijdens en na een echtscheiding.