Ervaringen


caret-down caret-up caret-left caret-right
Sarah

Je bent 9 jaar en wat verandert er dan?

We hebben de hulp van Conny ingeroepen voor onze 9 jarige dochter. Zij wist vaak niet op een positieve manier oplossingen te zoeken bij ruzietjes op school of bij neefjes en nichtjes en was voor zichzelf daarin ook heel moeilijk en voelde zich snel buitengesloten of “gepest” worden (op een kinderlijke manier). Conny heeft haar handvatten gegeven om op een andere en wel positieve manier ruzietjes op te lossen of dingen los te laten en haar te laten inzien wat voor haar belangrijk is om zich vrolijk en blij te voelen. Onze dochter voelde zich heel erg goed bij Conny en ging heel graag naar Conny toe. Ook heeft ze deelgenomen aan Kindercafé IK!, ook daarin heeft ze veel geleerd, ook dankzij de andere kinderen die om een hele andere reden deelnamen aan  Kindercafé IK!, dat is toch het geweldige van kinderen!

Thijs

Rust in de opvoeding, kind- en ouderbegeleiding

Via school hoorden wij van Conny en zijn toen een oriëntatiegesprek aangegaan; het voelde meteen goed en daarna zijn we samen een traject ingegaan om zowel onze zoon als ons als ouders te begeleiden.

Waar wij van tevoren dachten dat het vooral om onze zoon zou gaan hebben wij er als ouders ook veel geleerd en meer inzicht gekregen in onze zoon en in onszelf.

Onze zoon ging heel graag naar Conny en hij heeft er inzicht gekregen in situaties die voor hem lastig waren en waar hij nu op een betere manier mee om weet te gaan.

Wij hebben meer begrip voor elkaar, inzicht en rust gekregen in onze opvoeding en dit werkt heel positief in ons gezin door.

Bedankt Conny!

Maureen

Toen ik afgelopen jaar druk bezig was met mijn examens zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik was onzeker over mijn kwaliteiten en ik kreeg last van een soort faalangst. Dit was niet fijn. Gelukkig kon ik bij Conny terecht. Zij leerde mij hoe ik mijn zenuwen onder controle kon houden tijdens toetsen en examens. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen door te kijken wat ik wel allemaal goed kan. Ik heb hier nu op mijn andere opleiding ook nog veel aan.

Marlies

Kiezen

“Wat heeft de coaching voor de kinderen opgeleverd?”

Onze dochter kreeg een plek waar ze gezien en gehoord werd. Na een sessie had ze meer lucht. Gaf rust en ruimte. Ze was even uit de situatie, hoefde even niet te ‘kiezen’. Mocht uiting geven aan alle gevoelens, ook blije.

Er was meteen een klick. Kind vroeg: “Wanneer mag ik weer?” Gaf voor mezelf als moeder ook rust. Iemand die even meekijkt (zonder de emotie).

Kinderen voelen zoveel. Erkenning voor al haar gevoelens krijgt ze bij Conny.

Lieve

Gevoelens

Hallo Conny,

Ik heb heel veel geleerd toen ik bij jou was. Zoals je alles kwa gevoelens niet allemaal voor jezelf kan houden maar er ook over moet praten. Door een spel heb ik dat geleerd! Het lijkt misschien hellemaal niet leuk, over gevoelens praten, maar het was heel leuk om te doen. We hadden ook allemaal smiley ballen met een gevoel op hun gezicht, die moest ik allemaal in mijn handen houden, maar dat past niet dus dan deden we: over de hele dag allemaal gevoelens, aan het eind van de ‘dag’ mocht ik ze allemaal op de grond laten vallen, dat was veel fijner, maar dat gebeurt alleen maar door erover te praten!

Liefs Lieve (10 jaar)

Ouders van Emma

Van buikpijn naar bloei

Begin dit jaar zijn wij een gesprek aangegaan met Conny over onze dochter Emma. Emma klaagde al geruime tijd over buikpijn, vooral voor het slapen gaan en bij het wakker worden. Zelf kon ze niet aangeven waardoor het kwam en uiteindelijk zijn wij voor de zekerheid in die periode 2x naar de huisarts geweest. Zoals wij zelf eigenlijk al vermoeden, kon hij (gelukkig) niets vinden.

Wij kregen meer en meer het idee dat het met een soort spanning te maken had.  Emma is een jonge leerling die alles goed wil doen en veel van zichzelf verwacht.

Via via zijn wij bij Conny terecht gekomen en hebben dit met haar besproken. Zij is toen spelenderwijs met Emma gaan werken aan het uiten van haar emoties. Door middel van tekenen, kleien, spelletjes e.d. is Emma geprikkeld om haar emoties te gaan uiten en haar fantasie meer te gebruiken. Hierdoor kwam Emma tot bloei! Emma is nu zekerder van zichzelf en laat meer zien wat er in haar omgaat, zowel aan ons als aan anderen. Ze zit nu op tekenles, waarbij ze graag creatief bezig is en haar fantasie belangrijker dan het resultaat! Van buikpijn heeft ze gelukkig geen last meer.

Mama van Sanne

Via een vriendin kwamen we in contact met Conny. We hadden de wens voor onze dochter  Sanne dat zij wat steviger in haar schoenen zou komen te staan. Na een gesprek met Conny is onze dochter een aantal keren bij Conny geweest. De sessies, waar ze met heel veel plezier heen ging, hebben er toe geleidt dat onze dochter nu gemakkelijker op vriendinnen en mensen afstapt en zelfs dingen alleen onderneemt. Nog steeds zien we onze dochter groeien in dingen.