Gezond scheiden voor de kids


Connect Oss introduceert in samenwerking met Het Buitenschoolse Net ‘Gezond Scheiden voor Kids Café’ in Oss/Berghem

“We trekken geen partij, we zijn er voor het kind”

Oss/Berghem – Connect Oss biedt, in samenwerking met Het Buitenschoolse Net, kinderen van gescheiden ouders vanaf 19 november de mogelijkheid om op woensdag na schooltijd een uurtje naar het Gezond Scheiden voor Kids Café in Berghem te komen. Hier staan professionals klaar voor de kinderen die gratis en anoniem aan de slag kunnen met diverse miniworkshops.

Op dinsdag 18 november is er voor ouders en andere geïnteresseerden een informatieavond over het Gezond Scheiden voor Kids Café. De informatieavond is van 19.30 tot 20.30 uur, bij Het Buitenschoolse Net, in het hoofdgebouw van Horizonschool Zuiderlicht (Knolgroenveld 1 Berghem).

Concept

Het concept is simpel maar krachtig: kinderen van gescheiden ouders komen op eigen initiatief naar het scheidingscafé toe. Ze gaan onder begeleiding van een professional die zich hier als vrijwilliger voor inzet aan de slag in miniworkshops. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Dit ook om het zo anoniem mogelijk te houden.

Het concept is overgewaaid vanuit Uden. Conny de Bont, eigenaar van Connect Oss, is afgestudeerd als orthopedagoog en ook werkzaam in dit vakgebied. Via een reportage op televisie kwam ze in aanraking met het scheidingscafé in Uden. “Ik heb daar een aantal keren meegelopen. Het is een heel doeltreffend en warm concept. Echt een kadootje voor de kinderen. Een derde van de huwelijken eindigt tegenwoordig in een echtscheiding en de kinderen zijn hier vaak de dupe van. Wij trekken geen partij maar willen er juist zijn voor het kind. Na Uden en Laarbeek ben ik trots om dit ook in Oss/Berghem neer te zetten. Ik heb gezien wat het voor kinderen betekent; een glimlach, een twinkeling in de ogen, daar doe je het voor.”

Deelname

Vanaf 19 november kunnen kinderen elke woensdagmiddag tot aan de kerstvakantie terecht van 13.45 tot 14.45 bij Het Buitenschoolse Net locatie OBS Maanvlinder, Landbouwlaan 154 in Berghem. Het Buitenschoolse Net werkt graag mee aan dit initiatief en stelt de locatie Maanvlinder belangeloos ter beschikking.

Conny de Bont benadrukt dat de inloopmiddag voor iedereen vanaf de basisschoolleeftijd is. “Kinderen van vier of vijf jaar zijn welkom, maar er zijn misschien ook wel twintigers die hier behoefte aan hebben. Ook zij zijn welkom.”

Ze legt uit: ”Als kinderen willen praten, kunnen ze praten. Als ze liever gaan kleuren, is dat ook prima. Het gaat erom dat ze even zichzelf kunnen zijn en zich opladen om weer verder te kunnen.”

Landelijk

Het concept krijgt niets voor niets een landelijke uitrol. Juist in de week van Kinderen Veilig (17-22 november) start ook in Amsterdam het Gezond Scheiden voor Kids Café. De kartrekker achter dit concept is Henny Knechten uit Uden, zij heeft als een van de experts mee mogen denken en praten over het adviesrapport van de kinderombudsman, dat recentelijk besproken is in de Tweede Kamer. Rene (11) uit Landerd,  een van de schrijvers van het boek Gezond Scheiden voor Kids, heeft een van de eerste exemplaren hiervan overhandigd aan de Osse wethouder René Peters.

Contact

Meer informatie over het concept is te vinden op www.gezondscheidenvoorkids.nl.

Conny de Bont www.connectoss.nl  06-13709881