Kind & Jongere


child-1407415_1920Kinderen & Jongeren zitten soms niet lekker in hun vel. Zij laten dit op verschillende manieren aan ons zien, denk aan gedrag, gevoelens, school en prestaties, lichamelijke klachten en hun sociale ontwikkeling. Als je kind of jongere er zelf niet uit komt dan is het helpend als er iemand met ze meekijkt.

 

Kinderen worden geboren en ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Zij leren van en door hun gezin, familie, school, clubs etc. Als ouders en opvoeders voeden wij op, hebben hen lief, brengen hen groot. Wij zien of zij lekker in hun vel zitten of zij gedijen in het gezin en hun omgeving en als het niet lekker loopt is er bezorgdheid.

 

Connect Oss is er voor Kinderen & Jongeren (6-21) die niet lekker in hun vel zitten.

Soms zijn stresssituaties, ingrijpende gebeurtenissen of zorgen en verdriet van grote invloed. Veel kinderen en jongeren krijgen te maken met de echtscheiding van hun ouders, anderen met een verlies in hun gezin of familie. Hooggevoeligheid, pesten, moeten presteren……. Niet altijd is het meteen duidelijk waardoor een kind niet lekker in zijn vel zit en kunnen meerdere dingen een rol spelen of elkaar beïnvloeden.

Kinderen en jongeren laten op verschillende manieren zien dat het met hen niet goed gaat. Dit kan door opvallend of veranderend gedrag, de manier waarop zij omgaan met hun emoties en gevoelens, angsten die er zijn, weinig zelfvertrouwen, afnemende schoolresultaten, vriendschappen en sociale contacten die niet lekker lopen of buikpijn, hoofdpijn zonder medische oorzaak.

 

Connect Oss begeleidt deze Kinderen & Jongeren!

Jullie kind of jongere is welkom om samen te ontdekken en te ervaren wat voor hem of haar nodig is om weer lekker in je vel te zitten. Connect Oss begeleidt kinderen en jongeren met persoonlijke ontwikkeling op weg. Samen onderweg om jullie kind vanuit eigen kracht weer stappen te laten zetten. Ik geef hen vertrouwen en bied steun in de rug. Zij krijgen handvatten, tips en technieken om hun eigen leer-en leefwijze te ontdekken, waardoor zij met zelfvertrouwen, bewustwording en inzicht verder gaan op hun eigen pad!

Natuurlijk is er contact met jullie als ouders of betrokken opvoeders. Wij overleggen met elkaar wat er nodig is en hoe wij dit contact vorm geven. Immers ieder gezin en ieder kind is uniek. Is er overleg of anderszins contact nodig met school of opvang dat kan. Samen onderweg!

 

Meer weten?

Ben je geraakt of nieuwsgierig? Wil je meer weten over concrete oplossingen en werkwijze waarbij kinderen en jongeren vanuit vertrouwen hun eigen weg vervolgen? Voor vragen kun je altijd bij mij terecht! Connect Oss verzorgt begeleiding op maat.