Ouder & Opvoeder


Opvoeden gaat het ene moment vanzelf en dan wordt het weer als een hele klus ervaren. Ook ouders en opvoeders zijn vaak goed geholpen met inzichten en tips gericht op positief opvoeden. Op weg naar opvoeden vol vertrouwen vanuit je eigen kracht.

father-daughter-1476167_1280

 

Ouderschap

Ouder zijn van een kind, de vader of moederrol mogen vervullen is een ‘vak’ apart. Toch bestaan hier geen speciale opleidingen voor. Iedere ouder geeft zijn of haar eigen invulling aan het ouderschap en wat je aan je kind(eren) mee wilt geven in dit leven.

 

Zichtbaar jezelf als ouder en opvoeder!

Als opvoeden vanzelf gaat, loopt het vaak lekker in een gezin. Ouder(s) en kinderen ervaren en leren van en met elkaar, de communicatie is open en duidelijk, het lekker in je vel zitten is aanwezig. Als ouder voel je je zeker en vol vertrouwen. Opvoeden vanuit je eigen kracht is dan aan de orde!

 

Opvoeding uit balans

Toch kunnen er situaties ontstaan waardoor je als ouder uit balans raakt en opvoeden ineens weer een klus wordt. Dit kan door diverse redenen komen.

  • Kinderen vragen iets van jou als opvoeder waar je niet goed raad mee weet. Je kind laat zien dat het niet lekker in zijn/haar vel zit en jij als opvoeder bent op zoek naar handvatten.
  • Soms zijn kinderen een spiegel voor hun ouders en worden ouders uitgenodigd door hun kinderen om in deze spiegel te kijken.
  • Andere keren zijn er stressvolle omstandigheden of ingrijpende gebeurtenissen waardoor je als ouder een steuntje in de rug kunt gebruiken om weer vanuit je eigen kracht op te voeden.
  • Wanneer je alleenstaand bent of (gaat) scheiden vraagt dit een nieuwe kijk op opvoeding en communicatie met je kinderen en je ex-partner.
  • Wanneer er in je gezin een verlies is en er naast je eigen verdriet ook de opvoeding en begeleiding van je kinderen is, dan kan het zeer welkom zijn dat er iemand met je meekijkt en luistert naar wat voor jou nodig is.

 

Connect Oss helpt bij positief opvoeden

Wanneer je je bewust bent van hoe jij wilt opvoeden, wat voor jou belangrijk is om mee te willen geven aan je kind(eren) dan weet jij hoe je wilt communiceren, opvoeden en relaties wilt opbouwen met je kind(eren). Vanuit zelfvertrouwen en je eigen normen en waarden geef jij dan vorm aan jouw ouderschap!

Connect geeft je hierbij inzichten, tips, handvatten en educatie. Ook is het mogelijk om via een Individuele Opvoedopstelling meer zicht te krijgen en balans in opvoeden te vinden.Samen onderweg naar opvoeden vol vertrouwen vanuit je eigen kracht.

 

Meer weten?

Wil je als ouder of opvoeder meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact op en stel gerust vragen. In mijn praktijk ga ik uit van begeleiding op maat omdat een ieder uniek is!